Ugrás a tartalomra

Nagyszabású nemzetközi bioökonómiai konferenciát tartanak március 6-7-én a HUN-REN TTK-ban

Hírek

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKI), a BME és a HUN-REN Természettudományi Kutatóközpont (HUN-REN TTK) közös szervezésében 2024. március 6-7-én rendezik meg az éves BIOEAST Bioeconomy nemzetközi konferenciát, amelynek a HUN-REN TTK ad otthont. A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, amelyet február 23-ig kérnek megtenni.

 

.

Az eseményen előadások és workshopok keretében elemzik a térség biomassza-alapú gazdaságának fejlődését érintő kérdéseket, a BIOEAST középtávú tervei, illetve a hamarosan kezdődő magyar EU-elnökség tükrében.

A konferencián részt vesznek a 11 kelet-európai BIOEAST tagország agrárminisztériumainak képviselői, valamint a biomassza-alapú ipar jelentős szereplői, így kiváló alkalom kínálkozik a kapcsolatépítésre. A megnyitón beszédet mond Dirk Carrez, a CBE JU (Circular Bio-based Europe Joint Undertaking, azaz a Körforgásos és Bioalapú Európai Gazdaság Közös Vállalkozás) mögött álló ipari szervezet, a Bio-based Industries Consortium vezetője, az eseményhez Thomas Narbeshuber, a BASF alelnöke is csatlakozik.