Ugrás a tartalomra

Maróth Miklós elnök az ELKH nemzetközi tevékenységét és az ehhez kapcsolódó célokat mutatta be a 4. Francia-Magyar Tudományos Kutatói Fórumon

Hírek

Negyedik alkalommal rendezték meg a Francia-Magyar Tudományos Kutatói Fórumot a budapesti Francia Intézetben 2022. október 13-14. között. A kétnapos konferencián az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH), a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), valamint a Francia Nemzeti Tudományos Kutatóközpont (CNRS) képviselői is részt vettek előadóként. A találkozó célja, hogy helyet biztosítson mind az intézmények, mind az egyes kutatók közötti tudományos együttműködések kialakítására, továbbá a meglévő kapcsolatok fejlesztésére. Az idei rendezvény témái az onkológiai innováció kihívásai, illetve a Hubert Curien – Balaton Program által támogatott kutatási projektek voltak. A pénteki program megnyitóján Maróth Miklós elnök az ELKH nemzetközi tevékenységét, valamint az ehhez kapcsolódó célokat mutatta be.

A szervezők immár második alkalommal kérték fel Maróth Miklóst, az ELKH elnökét, hogy a kétnyelvű tudományos találkozó megnyitója alkalmából előadást tartson. Elnök úr a kutatóhálózat nemzetközi kapcsolatrendszerét és az ennek fejlesztésével összefüggő célokat mutatta be a jelenlévőknek, különös tekintettel az erősödő magyar-francia kapcsolatokra. A fórum résztvevői, közöttük Françoise Praz asszony, a CNRS kutatási igazgatója, örömüket fejezték ki a 2022-ben első alkalommal meghirdetett ELKH-CNRS mobilitási program elindításával kapcsolatban, amely a két intézmény között tavaly megkötött keretmegállapodás eredményeként jött létre.