Ugrás a tartalomra

Körtvélyesi Zsolt, a TK kutatója a Marie Skłodowska-Curie Akciók program keretében a kisebbségi jogok védelmére irányuló kutatásra nyert támogatást

Hírek

Körtvélyesi Zsolt, a Társadalomtudományi Kutatóközpont (TK) Jogtudományi Intézetének kutatója, az ELTE Társadalomtudományi Karának egyetemi docense a Horizont Európa Marie Skłodowska-Curie Akciók (MSCA) program keretében a kisebbségi jogok védelmére irányuló kutatásra nyert támogatást. 

A MINOTEE Kisebbségi jogok – a hatékonyabb európai védelemért kutatási program célja, hogy jogtudományi és politikatudományi megközelítéseket ötvözve feltárja, milyen új megoldások segíthetnek a hatékonyabb európai kisebbségi jogvédelemben, különös tekintettel a kollektív igényérvényesítési mechanizmusokra. A kutatás roma és magyar kisebbségi esetek vizsgálatával törekszik konkrét európai javaslatok kidolgozására, amelyek egyrészt a jelenlegi politikai környezetben is kivitelezhetők, másrészt a kisebbségben élők napi életében is érdemi változást ígérnek. A Körtvélyesi Zsolt által vezetett projektet fogadó intézmény a CEU.