Ugrás a tartalomra

Lezárult a HUN-REN Rényi Intézet élvonalbeli nemzetközi kutatók részvételével folytatott helyszíni értékelése

Hírek
Sajtószoba

2024. február 21-22-én az intézet profiljához igazodó, nemzetközileg magasan jegyzett kutatókat is tagjai között tudó értékelési bizottság az intézet igazgatójának és kutatócsoport-vezetőinek részvételével áttekintette a HUN-REN Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet (HUN-REN Rényi Intézet) tudományos tevékenységét. A látogatás végén a bizottság közvetlen szóbeli visszajelzést adott az első benyomásokról és legfontosabb ajánlásairól.

.

A HUN-REN Rényi Intézetet értékelő bizottság tagjai:

Prof. Alexander J.B. Zehnder, a szingapúri Nanjang Technológiai Egyetem (NTU) vendégprofesszora, a svájci ETH Zürich professor emeritusa, a HUN-REN Tanácsadó Testületének elnöke

Dr. Szabó István PhD, a HUN-REN Központ stratégiai és innovációs vezérigazgató-helyettese, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal korábbi tudományos és nemzetközi elnökhelyettese, a Magyar Közgazdasági Társaság Innovációs Szakosztályának alapítója

Prof. Török Péter DPhil, a Nanjang Technológiai Egyetem (NTU) professzora, a Szingapúri Környezeti Élettudományi Mérnöki Központ (SCELSE) képalkotásért felelős igazgatója, az NTU Optikai Bio-képalkotó Központ (NOBIC) igazgatója, az IDMxS (Institute for Digital Molecular Analytics and Science) ideiglenes igazgatója (Szingapúr)

Prof. Dr. habil. Charaf Hassan PhD, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának (BME VIK) dékánja és a BME VIK Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének vezetője, a HUN-REN Irányító Testületének tagja

Prof. Andrew O. Parry PhD, az Imperial College London matematikaprofesszora és társigazgatója, a Loughborough-i Egyetem Nemzetközi Tudományos Tanácsának tagja (Egyesült Királyság)

Prof. Dr. Chih-Hao Luke Ong PhD, a szingapúri Nanjang Technológiai Egyetem (NTU) kiváló professzora és kutatási alelnöke, az AI Singapore vezető kutatója (Szingapúr)

Dr. Jana Kolar, a Közép-európai Kutatási Infrastruktúra-konzorcium (CERIC-ERIC) ügyvezető igazgatója, az Európai Innovációs Tanács (EIC) nagykövete, a Kutatási Infrastruktúrák Európai Stratégiai Fórumának (ESFRI) volt elnöke (Szlovénia)

Dr. Márka Zsuzsa, a New York-i Columbia Egyetem Columbia Asztrofizikai Laboratóriumának kutatója, a kozmikus gravitációs hullámok egyik felfedezője (Egyesült Államok).

A HUN-REN 49 kutatóintézetének átfogó értékelése Gulyás Balázs HUN-REN elnök kezdeményezésére indult el idén januárban. Célja, hogy pártatlan és őszinte képet adjon a HUN-REN kutatóintézeteinek helyzetéről a nemzetközi színtéren és a lehetséges kitörési pontokról. Az értékelés eredményeire építve – a nemzetközi jó példák és jógyakorlatok beépítésével – a kutatóhelyekkel közösen alkotják meg a célokat támogató új kutatási stratégiát.