Ugrás a tartalomra

Elérhető a BTK Penna című magazinműsorának második része

Hírek

Az ELKH Bölcsészettudományi Kutatóközpont (BTK) 2022 májusában indította el Penna – az élő bölcsészet magazinja című műsorát, melynek második része már megtekinthető a BTK hivatalos YouTube-csatornáján. Az adások 2022. december végéig négyhetente láthatók az M5 televíziós csatornán.

A magazinműsor második részében a Tihanyi Királykripta kutatásának eredményeiről Mende Balázs Gusztáv, a BTK Archeogenomikai Intézetének tudományos főmunkatársa és Szovák Kornél, a Moravcsik Gyula Intézet igazgatója, a projekt vezetője számol be.

A múzeummal, szakkönyvtárral és értékes archívumokkal is rendelkező Zenetudományi Intézetet Richter Pál igazgató mutatja be, Czagány Zsuzsa tudományos főmunkatárs, kutatócsoport-vezető pedig a régi kódexek fragmentumainak kutatását ismerteti.

Bartha Ákos, a Történettudományi Intézet tudományos munkatársa a második világháború végi náci- és németellenes magyar ellenállás elfeledett történetéről beszél.

A Régészeti Intézet munkatársai, Szabó Nóra és Berta Adrián, valamint Gucsi László restaurátor egy Tápióbicske közelében található bronzkori település magnetométeres vizsgálatának részleteibe engednek bepillantást.

https://www.youtube.com/watch?v=L75BldA1AEU&feature=emb_imp_woyt


A következő epizódot 2022. július 3-án vetíti az M5 csatorna.

A Pennáról bővebb információ itt található.