Ugrás a tartalomra

Domokos Gábort, a HUN-REN–BME Morfodinamika Kutatócsoport vezetőjét mutatja be egy portrécikkben az MIT Technology Review

Hírek

Domokos Gábort, a HUN-REN–BME Morfodinamika Kutatócsoport vezetőjét mutatja be egy portrécikkben az MIT Technology Review, a világ egyik legtekintélyesebb és leghitelesebbnek tartott műszaki-tudományos magazinjának 2023. november‒decemberi száma. A több mint 100 éves múltra visszatekintő folyóirat legfrissebb, Hard Problems című nyomtatott kiadása az emberiség előtt álló legnehezebb technológiai kihívásokat járja körül, többek között a Nobel-díjas Jennifer Doudna és Bill Gates írásain keresztül.

.

A magyar kutató életútját és az általa vezetett kutatócsoport tevékenységét méltató portrécikk kiemeli a természeti folyamatok geometriai modellezésének jelentőségét. A kevés életrajzi portrét megjelentető, elsősorban a műszaki fejlesztésre koncentráló magazin cikke jelzi, hogy a színvonalas alapkutatásokat, ezen belül a geometriai modellezést milyen sokra értékelik világszerte az innováció világában, a két terület szétválaszthatatlanul összekapcsolódik. A magyar és külföldi tudósokat is megszólaltató portré a HUN-REN kutatócsoportja által az interdiszciplináris kutatásra teremtett különleges környezet jelentőségét is kiemeli.

A cikk online Open access változata ezen a linken érhető el.