Karrier – Kutatói életpályamodell

Az ELKH-nál egy kiszámítható és átlátható kutatói életpályamodellt alakítunk ki, amelynek egyik fő célja, hogy vonzóvá tegye a tudományos pályát a PhD-hallgatók, illetve azok számára, akik a tudományos életútjuk elején állnak. Olyan modell létrehozására törekszünk, amely hosszú távon csökkenti a pályaelhagyás és az elvándorlás mértékét, segít megtartani a tehetségeket, illetve képes meggyőzni a külföldön dolgozó magyar kutatókat arról, hogy érdemes itthon folytatni a kutatási tevékenységüket.

Hosszú távra tervezhető, garanciákkal biztosított kutatói életpályamodell kialakításán dolgozunk, mely a PhD-hallgatótól kezdve a kutatócsoport-vezetőig bezárólag mindenki számára egyértelművé teszi az elvárásokat, és amelyben az adott életpálya fordulópontjaihoz köthető értékeléseket tudósokból álló szakmai testületek végzik.

Fiatal kutatók

A fiatal kutatók nálunk elindíthatják és megalapozhatják tudományos karrierjüket. Változatos képzési és fejlődési lehetőségeket kínálunk számukra, emellett támogatjuk őket, hogy bekapcsolódjanak a hazai és a nemzetközi tudományos vérkeringésbe. A kutatói életpályamodell bevezetésével hozzá kívánunk járulni, hogy tehetséges fiataljaink – amellett, hogy a szakmai pályájukat támogató külföldi kapcsolatokat építenek ki – Magyarországon találják meg a számításukat.

Tapasztalt kutatók

A rövid, közép- és hosszú távú tapasztalatokkal rendelkező kutatókat az ELKH kutatóhelyein ösztönző környezet, folyamatosan fejlesztett infrastruktúra, személyes fejlődési lehetőségek, sokrétű hazai és nemzetközi szakmai kapcsolatok és megbecsülés várja.

Egyéb munkakörök

Ha Ön nem kutató, de érdekli a tudomány világa és szeretne részese lenni a nagy felfedezéseknek, az ELKH-nál a saját szakterületén Ön is támogathatja a kutatók munkáját, ezzel segítve a tudomány fejlődését.


Az ELKH kutatóhálózatban folyamatosan hirdetnek álláspályázatokat, amelyekről a részleteket az alábbi linkeken megtalálja.