Világszinten elismert kutatókat hoz előadónak az INCOM 2021-re a SZTAKI

Hírek

Június 7. és 9. között rendezi meg az ELKH SZTAKI az INCOM 2021 című, főként gyártáshoz kapcsolódó szakmai rendezvényt, amely ötvennél is több előadást kínál a regisztrált résztvevőknek. A videóprezentációk közül is kiemelt figyelmet érdemelnek az élő virtuális plenáris előadások, amelyeket világszinten jegyzett kutatók tartanak.

Június 7-én 12:30 és 13:00 között François B. Vernadat professzor tart előadást Integration and Interoperability in Automated and Smart Manufacturing Systems (Integráció és interoperabilitás automatizált és intelligens gyártási rendszerekben) címmel. A francia-kanadai Vernadat Ottawában doktorált 1981-ben, 1995 óta a University of Lorraine professzora. Bár számtalan európai intézetben tanított és kutatott, neve elsősorban a gyártási rendszerek informatikájával és a vállalati modellek kialakításával forrott össze. Az INCOM-on Vernadat többek közt arról beszél majd, hogy az integráció és az interoperabilitás több területen is átfedik egymást. Az előadásban ezeknek az Ipar 4.0-ban betöltött szerepét és jövőbeli irányait elemzi majd a professzor.

Június 8-án 14:30 és 15:00 között Jürgen Beyerer professzoré a virtuális színpad, hogy levezényelje a How to Optimize Production Processes Systematically based on methods of Artificial Intelligence and Machine Learning? (Hogyan optimalizálhatjuk szisztematikusan a gyártási folyamatokat a mesterséges intelligencia és a gépi tanulási módszerek alapján?) című előadását. Beyerer 1994-ben doktorált a Universität Karlsruhén, jelenleg a Karlsruher Institut für Technologie komputertudomány-professzora, a Fraunhofer Institute of Optronics, System Technologies and Image Exploitation igazgatója. Az INCOM-on többek közt arról beszél majd, hogyan gyorsíthatja és fejlesztheti a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás az újabb és újabb gyártási eljárásokat, illetve gyakorlati példákon mutatja be, hogyan illeszthetők be a dinamikus modellek az ipari alkalmazásokba.

Az INCOM 2021 utolsó napján, június 9-én 12:30 és 13:00 között Soundar Kumara professzor tart majd előadást AI and ML in Manufacturing – Is there Life after Deep Learning? (azaz AI és ML a gyártásban – Van-e élet a deep learning után?) címmel. Kumara az amerikai Purdue Universityn doktorált 1985-ben, az IISE, a CIRP, az AAAS és a ASME tagja, a Penn State University professzora. A professzor előadásában arról lesz szó, hogyan vezet a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás alkalmazása a gyártás okossá válásához. Ennek bemutatására elméleti és gyakorlati sikereket is felvonultat majd.

Az INCOM 2021 nem kizárólag a plenáris előadásokról szól majd. A fent említett professzorokon túl számtalan egyetem és kutatóintézet munkatársa tart még előadást; a teljes program ide kattintva érhető el. Szintén a hivatalos weboldalon lehet jegyet vásárolni a rendezvényre (a hallgatóknak féláron).