Ugrás a tartalomra

Szakmai napon vettek részt a Református Tehetséggondozó Alapítvány diákjai az ATK Növényvédelmi Intézetében

Hírek

A Református Tehetséggondozó Alapítvány (RTA) diákjai idén tavasszal szakmai látogatáson vettek részt az ELKH Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetében (ATK NÖVI).  A program részeként számos előadás hangzott el, és a résztvevők gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek a növényvédelem terén.

A Református Tehetséggondozó Alapítvány 25 éve szervez nyári tehetséggondozó táborokat. A COVID-járvány miatt az utóbbi két évben elmaradtak a táboroztatások, idén azonban ismét elindulhatott a program.

A rendezvényre az ország egész területéről érkeztek kiemelkedően tehetséges 11. és 12. évfolyamos diákok, akik betekintést nyertek a NÖVI-ben folyó tudományos munkába, előadást hallhattak többek között a feromonok mezőgazdasági és növényvédelemi szerepéről, valamint a hazánkba behurcolt idegenhonos csigákról és kártételükről. A diákok egyszerű konyhai eszközökkel DNS-t vonhattak ki banánból vagy akár saját magukból, és növényeket fertőző, UV-fényben világító vírusokat és baktériumokat is megfigyelhettek.