Ugrás a tartalomra

Megjelent az MTA Vendégkutatói Programjának pályázati felhívása, amelyre az ELKH kutatóhelyei is pályázhatnak

Hírek

A Magyar Tudományos Akadémia a magyar kutatócsoportok nemzetközi versenyképességének erősítése érdekében pályázati felhívást tett közzé világviszonylatban kiemelkedő teljesítményű külföldi kutatók 3-6 hónap időtartamú meghívására magyarországi kutatásra. A pályázaton az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat intézményeiben működő kutatócsoportok vezetői is részt vehetnek. Az MTA weboldalán elérhető a pályázati felhívás részletes ismertetése, beleértve a tájékoztatást nyújtó osztály munkatársainak elérhetőségét, valamint a pályázati felhívás. A pályázatokat legkésőbb 2021. október 22-én 14:00 óráig (közép-európai idő szerint) kell benyújtani az MTA Vendégkutatói pályázati rendszerén keresztül.

A pályázat keretében Magyarországon végzett közös kutatómunka 3-6 hónapig tarthat és legkésőbb 2022. december 31-én kell lezárulnia, havonta legfeljebb 2,5 millió Ft összegű támogatás nyerhető el. A pályázatnak nem célja kutatóhely-látogatások, konferencia-részvételek vagy magyarországi előadássorozatok támogatása.

A pályázat eredményéről az MTA Kutatási Pályázatok Osztálya 2022. január 28-áig értesíti a befogadó intézmények vezetőit és a meghívó vezető kutatókat, a meghívást nyert vendégkutatóknak meghívólevelet küld (melyet másolatban a befogadó kutatóhely vezetője is megkap), és a nyertesek nevét közzéteszi az MTA honlapján.

forrás: mta.hu