Ugrás a tartalomra

ERC értékelői fórumot szervezett az ELKH Titkárság a hálózat kutatói számára a sikeres ERC-s pályázatírás támogatása céljával

Hírek

Az Európai Kutatási Tanács (ERC) programhoz kapcsolódóan sikeres értékelői fórumot tartott az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Titkársága (ELKH Titkárság) a hálózat kutatói számára. A Nemzetközi Kabinet által szervezett, nagy érdeklődés mellett zajló eseményen a kutatóhálózatban dolgozó ERC értékelő szakértők egy moderált panelbeszélgetés keretében osztották meg tapasztalataikat a résztvevőkkel. A fórum megrendezésével az ELKH Titkárság célja az ERC-pályázatok értékelési folyamatának bemutatása, valamint az ezzel kapcsolatos tudásmegosztás ösztönzése a kutatóhelyek között, ezzel is segítve, hogy a jövőben minél több sikeres pályázatot adhassanak be az ELKH kutatói. A rendezvény az ELKH Titkárság Horizont Európa pályázatok értékelési folyamatait bemutató sorozatának része.

Az esemény három meghívott értékelő szakértője Kovács Ilona pszichológus, az ELKH-ELTE-PPKE Serdülőkori Fejlődés Kutatócsoport vezetője, Acsády László neurobiológus, az ELKH Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet tudományos igazgatóhelyettese, valamint Horváth Sándor történész, az ELKH Bölcsészettudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa volt. A fórumon az értékelők megosztották naprakész tapasztalataikat, ezáltal a résztvevők betekintést nyerhettek az ERC-pályázatok értékelésének folyamatába és az értékelő panelek belső működésébe. A szakértők emellett ismertették a sikeres és a sikertelen pályázatok főbb jellemzőit, továbbá az egyes tudományterületeket lefedő értékelő panelek közötti hasonlóságokat és különbségeket. A rendezvényen szakmai közreműködőként szintén részt vett Dávid Ágota brüsszeli TéT-attasé, valamint Borvölgyi Katalin, az MTA Titkársága Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának EU-szakreferense, hivatalos hazai ERC-kapcsolattartó.