Ugrás a tartalomra

Dr. Balázsi Csabát, az EK tudományos tanácsadóját a World Academy of Ceramics akadémikus tagjai közé választották

Hírek

A műszaki és biokerámia terén nyújtott kiemelkedő teljesítményéért és munkájáért, és a kerámia közösségében végzett tevékenységéért” a World Academy of Ceramics (WAC) akadémikus tagjai közé választották Dr. Balázsi Csabát, az ELKH Energiatudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézetének tudományos tanácsadóját. A hivatalos beiktatási ceremóniát a CIMTEC 2022 kongresszus megnyitóünnepségén rendezték 2022. június 21-én az olaszországi Perugiában.

Az 1987-ben alapított WAC a nemzetközi kerámiaközösséget összefogó szervezet, amelynek célja a terület fejlesztéseinek támogatása, valamint hogy elősegítse a kerámiatudomány, -technológia,
-történelem és -művészet társadalmi hatásainak és kulturális kölcsönhatásainak jobb megértését.

A WAC akadémikusai olyan személyek lehetnek, akik nemzetközi viszonylatban jelentős mértékben hozzájárultak a kerámia fejlesztéséhez. Az akadémikusi kinevezés a területen elért személyes érdemeket jutalmazza.

A WAC szigorú, ugyanakkor demokratikus és átlátható jelölési és értékelési eljárás során választja ki akadémikus tagjait annak érdekében, hogy csak a legkiválóbb kutatók nyerhessék el a címet.

2160x1080_ek_academy3_
Képek: Balázsi Katalin

Forrás: https://www.ek-cer.hu