Az ELTE és a BME BSc/MSc szintű egyetemi hallgatói számára egyedi lehetőség nyílik bekapcsolódni az ELKH-ban folyó csillagászati kutatásokba és kapcsolódó műszerfejlesztési projektekbe.

A Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézete pályázatot ír ki a 2020/2021-es tanévre demonstrátori (intézeti gyakornoki) pozíciókra az alábbi témákban:

  1. megfigyelő csillagászat,
  2. numerikus asztrofizika,
  3. műszerfejlesztő mérnöki munka.

A három témára az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóitól várjuk a jelentkezést. A nyertes pályázókat 2020. október – 2021. augusztus között előre meghatározott ideig (de legfeljebb 11 hónapig) alkalmazza az intézet.

Demonstrátor kollégának olyan fiatalt várunk, aki:

  • nappali tagozatos BSc vagy MSc hallgató,
  • kiemelkedő tanulmányi eredményt ért el,
  • angol nyelven saját szakterületén jól tájékozódik és kommunikál,
  • nem riad vissza: (1. téma) az éjszakai mátrai ég szépségétől, a csillagászati műszerektől és a hajnal hasadásától; (2. téma) a C, C++ és/vagy Python nyelvektől, a GPU-programozástól és szuperszámítógépek (pl. NIIF, MTA Cloud) használatától; (3. téma) gépész-, villamos-, elektronikai stb. mérnöki feladatoktól.

A demonstrátorok az alkalmazás idejére havi bruttó 100 000 Ft illetményben részesülnek.

Az érdeklődő hallgatók a jelentkezéshez egy önéletrajzot és egy motivációs levelet küldjenek Dr. Szabó Róbert intézetigazgatónak címezve, a titkarsag@konkoly.hu e-mail címre.

A jelentkezések beadási határideje: 2020. szeptember 24. csütörtök éjfél