Az ELKH Agrártudományi Kutatóközpont (ATK) 2019 tavaszán az Agrárinnovációs Centrum Projekt keretében nyitotta meg az Agroverzum Tudományos Élményközpontot, amely azóta közel negyvenezer látogatóval ismertette meg az agrártudomány eredményeit.  A martonvásári Brunszvik-kastély parkjában található látogatóközpont fő célja az agrártudományok ismertségének a növelése, valamint az érthető és élvezetes, gondolkodásra ösztönző tudományközvetítés. Emellett építészeti és technikai megoldásai, valamint kiállításszakmai tartalma elismeréseként a látogatóközpont már három díjat is elnyert.

Az Agroverzum interaktív állandó kiállítása olyan jelenségeket mutat be, amelyek kutatásával az Agrártudományi Kutatóközpontban foglalkoznak, beleértve a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást, a talajok kutatását, a növénynemesítést, a kártevők elleni védekezés tudományos megalapozását, az egészséges állatállományok fenntartásához és a fellépő betegségek leküzdéséhez szükséges kutatásokat. A kiállításon interaktív eszközök, animációk, filmek és játékok segítségével vezetik végig a látogatót a tudományos kutatómunka folyamatain.

Az élményközpontban az állandó kiállításokon kívül rendszeresen szerveznek szezonális és tematikus programokat. 2021 novemberében a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretén belül például az ATK legújabb tudományos eredményeit ismertetik izgalmas, formabontó előadások, vezetett laborlátogatások és élménylabor-bemutatók formájában.  A programokról a www.agroverzum.hu weboldalon található részletes információ.

Az Agroverzum modern építészeti megoldásait és megjelenését ismeri el a 2021 őszén elnyert Molnár Tibor Építészeti Díj, belső tereinek kreatív kialakításáért 2020-ban a rangos Big SEE Awards Belsőépítészeti Díjában részesült. Az EU Interreg programjának Digitourism projektje az intézmény korszerű tudománykommunikációs megoldásait ismerte el azzal, hogy installációs technikáit – virtuális valóság, muiltimédia, interaktivitás, mobil applikáció – felvette jó gyakorlatainak sorába.